Bibehåll din kondition året om

drconstantinwelch Tips, Träning

Att träna kondition är en viktig del av din fysiska hälsa. Det handlar om att stärka ditt hjärta och din förmåga att ta upp syre ifrån luften. Därför lever du längre om du bibehåller din konditionsträning året om.

Det finns flera olika sätt att bibehålla och träna din kondition, men det finns några grundläggande faktorer du ska tänka på. Till exempel kan du gå ut och springa, cykla, promenera etcetera.

Träna kondition inomhus

Däremot är ofta konditionsträning utomhus. Visst kan det vara skönt när det är sol och lite svalt. Men vad ska du göra när det regnar och är kallt, eller när det är väldigt varmt? Det finns flera olika sätt att träna kondition och inomhus finns det alternativ som löpband, crosstrainer samt roddmaskin. För att genomföra konditionsträning inomhus, då behöver du denna konditionsmaskin.

Få ut det mesta av din träning

För att optimera din konditionsträning finns det flera saker att tänka på. Framförallt är det vad du vill åstadkomma. Vill du endast bibehålla din kondition räcker det att endast genomföra lagom jobbig träning. Du behöver inte få maxpuls utan endast höja din puls till pulszon 2-3, vill du förbättra konditionen kan det vara bra att få upp pulsen till pulszon 3-5. Det finns totalt fem olika pulszoner.

You May Also Like..

Fördelar med cykelträning

Att konditionsträna med cykel utomhus har många positiva effekter på hälsan. Enligt Cykelfrämjandet ger cykling dig exempelvis en ökad prestationsförmåga, […]

För dig som tränar tyngdlyftning

När du tränar tyngdlyftning har du samma behov som i många andra idrotter. Du behöver kunskap, ihärdighet och framför allt […]

Ta hand om din kropp efter träning

Vare sig du har styrketränat på gymmet eller sprungit i elljusspåret så bör du ta väl hand om hygienen efteråt. […]