Cykel – en skonsam träningsform

admin Träning

Alla träningsformer passar inte alla människor. Det gäller särskilt dig som har problem med skador och kanske inte klarar av långlöpning eller hård styrketräning. Som tur är finns det ett annat alternativ för dig – cykel.

Cykelträning är för alla

En orsak till att cykelträningen är så populär bland många människor är att den går att utföra av nästan vem som helst. Särskilt bra är cykelträning för dig som har problem med knäna. Cyklingen belastar nämligen inte leder och muskler på samma sätt som andra typer av träning. Samtidigt förbättrar cyklingen din kondition och stärker framför allt musklerna i underkroppen.

Skaffa cykel

För att komma igång är allt du behöver en cykel. Vilken modell du ska välja beror lite på hur du tänkt använda cykeln i övrigt. Vill du både pendla till jobbet och cykelträna är en bekväm stadscykel det bästa valet medan du som vill ut i terräng bör satsa på en mountainbike. En racercykel är för dig som vill tävla i landsvägscykling någon gång. Kunnig personal på butiker som Cykelkraft kan ge dig råd om vad som är bäst för dig.

Hur kommer du igång

Att träna utan ett mål eller program kan vara svårt. På Aktiv Träning hittar du ett bra program för nybörjare att sätta igång med. Du kan sätta igång närsomhelst. Under vinterhalvåret kan det vara skönt att vara inomhus och träna. Då är spinningmaskinerna på gymmet ett utmärkt ställe att köra de första passen på. På sommaren är det dock inte mycket som slår känslan av att åka ut på landsvägarna och se landskapet flyga förbi. Med bra utrustning blir det roligare att ge dig ut på vägarna och träna upp den fysiska hälsan – utan att riskera jobbiga och efterhängsna skador.

You May Also Like..

Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika intressen. Så även då det kommer till träning, det gäller att hitta den […]

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]

Träna på vegankost

Vegankosten blir alltmer populära, även de som är allätare kan hitta goda veganrecept som de tillagar då och då. En […]