Detaljer efter viktnedgång

admin Hälsa, Tips, Träning, Tyngdlyftning

För dem som har varit gravt överviktiga är det svårt att se till detaljerna. I början är det bra att bara fokusera på mindre delmål och ignorera de små sakerna. Efter mycket kämpande är extrakilona borta, du kanske har gått ned tjugofem-trettio kilo och planerar på att påbörja din förfining. Det är blivit dags att titta på detaljerna: 

Löshud

Företag som Citadellkliniken finns för dig som känner att något måste korrigeras permanent för att du ska kunna gå vidare. Efter en stor viktnedgång är det inte ovanligt om huden inte lyckas dra sig tillbaka i samma grad. Du kan få lite hängmage, lös hud på innerlåren eller det så kallade ”gäddhänget” under armarna. Lös hud kan du inte träna bort. Större och starkare muskler kan hjälpa eftersom musklerna ”fyller ut” löshuden lite men problemet är permanent. Det bästa att göra är att ta bort löshuden vilket lämnar ett ärr men som bleknar med åren.

Muskulatur

En av de sakerna du kan kontrollera själv är dina muskler. Efter en snabb eller stor viktnedgång har du tappat muskelmassa tillsammans med fettet. Det känns så klart skönt att komma in i dina gamla kläder men många känner att det syns tydligt att man har gått ned i vikt. För att motverka detta är det dags att ta upp skivstången och lära dig armhävningar. Starka och större muskler skulpterar kroppen och ger dig finare former. Din midja blir smalare, armarna får med definition och rumpan höjs. Om inget annat kommer du att må bättre med mer muskler också, du orkar mer och minskar risken för belastningar och förslitningsskador på muskler som får bära mer än de orkar.

You May Also Like..

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]

Träna på vegankost

Vegankosten blir alltmer populära, även de som är allätare kan hitta goda veganrecept som de tillagar då och då. En […]

Att tänka på vid träning

Att träning är bra för hälsa det är nog de flesta medvetna om, ibland kanske inte kroppen orkar med utan […]