Detaljer efter viktnedgång

admin Hälsa, Tips, Träning, Tyngdlyftning

För dem som har varit gravt överviktiga är det svårt att se till detaljerna. I början är det bra att bara fokusera på mindre delmål och ignorera de små sakerna. Efter mycket kämpande är extrakilona borta, du kanske har gått ned tjugofem-trettio kilo och planerar på att påbörja din förfining. Det är blivit dags att titta på detaljerna: 

Överskott av hud

Företag som Citadellkliniken finns för dig som känner att något måste korrigeras permanent för att du ska kunna gå vidare. Efter en stor viktnedgång är det inte ovanligt om huden inte lyckas dra sig tillbaka i samma grad. Du kan få lite hängmage, lös hud på innerlåren eller det så kallade ”gäddhänget” under armarna. Lös hud kan du inte träna bort. Större och starkare muskler kan hjälpa eftersom musklerna ”fyller ut” löshuden lite men problemet är permanent. Det bästa att göra är att ta bort löshuden vilket lämnar ett ärr men som bleknar med åren. Detta överskott av hud är något som kan vara mycket besvärande efter snabb viktnedgång. Framförallt sommartid då man vill vara på stranden med endast badkläder på sig.

Förbättra din muskulatur

En av de sakerna du kan kontrollera själv är dina muskler. Efter en snabb eller stor viktnedgång har du tappat muskelmassa tillsammans med fettet. Det känns så klart skönt att komma in i dina gamla kläder men många känner att det syns tydligt att man har gått ned i vikt. För att motverka detta är det dags att ta upp skivstången och lära dig armhävningar. Starka och större muskler skulpterar kroppen och ger dig finare former. Din midja blir smalare, armarna får med definition och rumpan höjs. Om inget annat kommer du att må bättre med mer muskler också, du orkar mer och minskar risken för belastningar och förslitningsskador på muskler som får bära mer än de orkar.

You May Also Like..

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Träna upp hållningen

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning […]

Hur ska man tänka med träningskläder

För vissa är träningskläder inte viktigt, det funkar funkar med nån gammal t-shirt och några mjukisbyxor. För andra är träningskläderna […]