Extraträning – cykling

drconstantinwelch Träning

Vill man få upp styrkan i kroppen ska man inte lita helt på tyngdlyftning. Det är jättebra att kombinera din styrketräning med kondition så du får välformade, smidiga muskler samtidigt som du förbättrar flåset och din allmänna kondition. Vi skulle vilja rekommendera cykling som konditionsträning.När man cyklar tränar man hela kroppen utan att lägga onödig belastning på knän och leder vilket gör att du kan utöva träningssättet även upp i åldern. En cykel är också ett smidigt transportmedel så nu kan du skippa bussen eller promenaden till gymmet. Du kommer istället att anlända uppvärmd och med lite flås vilket är ett superbt sätt att starta ett styrketräningspass. Har vi övertygat dig om att köpa en cykel? Perfekt! Då finns det några saker du ska tänka på. Köpet kräver lite eftertanke.

Hur är väglaget och din cykelstil?

Typ av cykel som passar dig beror på vilket väglag du tänker cykla på. En mountainbike är bra för ojämnt väglag såsom stigar och storgrusiga vägar medan du kan använda lättare och nättare cyklar om du använder den främst i stan. Tänker du cykla över stenar, hoppa lite med den eller kanske cykla upp för trottoarkanten behöver du breda, stadiga däck som kan ta smällarna. Vill du bara komma fram snabbt och cykla enkelt ska du ha smala däck. Tänk också på att ha däcken pumpade så de glider lättare över vägen.

Märke

Spelar inte så stor roll. Alla märken har någon form att uppdelning så det är lättare att tänka i vilket syfte du ska ha cykeln. Tänk hellre friluftsliv, träning, pendling eller bara en cykel för att åka på kiosken. Det finns olika prisklasser men generellt kan man säga att en cykel på 5-8000 kronor kommer vara mycket bättre än den där billiga cykeln som kostar 1500 kronor. En dyrare cykel kommer nog att hålla längre också. Vissa märken är förstås mer adapterade till olika klimat. Nishikicyklar är exempelvis japanska men cyklarna som säljs i Sverige byggs också i Sverige och blir modifierade till vårt klimat. Därför  får du en cykel från ett högteknologiskt land som samtidigt är handbyggd i Göteborg för att klara av våra säsonger. 

You May Also Like..

Fördelar med cykelträning

Att konditionsträna med cykel utomhus har många positiva effekter på hälsan. Enligt Cykelfrämjandet ger cykling dig exempelvis en ökad prestationsförmåga, […]

För dig som tränar tyngdlyftning

När du tränar tyngdlyftning har du samma behov som i många andra idrotter. Du behöver kunskap, ihärdighet och framför allt […]

Bibehåll din kondition året om

Att träna kondition är en viktig del av din fysiska hälsa. Det handlar om att stärka ditt hjärta och din […]