Hur ska man tänka med träningskläder

admin Hälsa, Tips, Träning

För vissa är träningskläder inte viktigt, det funkar funkar med nån gammal t-shirt och några mjukisbyxor. För andra är träningskläderna roten till all motivation, att ha rätt kläder är nästan viktigare än att träna. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till träningskläder, men vi har några råd som kan vara bra att tänka på.

De perfekta tightsen är något som många gymmande tjejer ägnat mycket tid för att finna. Dom ska vara snygga, ha hög midja så att man inte behöver dra upp dem samt vara så kallat ”squat proof” alltså inte bli genomskinliga när man gör en knäböj. Huruvida de perfekta tightsen finns eller inte är det nog ingen som vet. Men något som kan vara svårare att hitta är ekologiska träningskläder. Onödigt kanske du tänker, men faktum är att det kan ha betydelse. När vi svettas så öppnas våra porer, eventuella gifter i våra kläder absorberas då lättare av vår hud. Så träningskläder i ekologiska material kan vara ett bra val för hälsan.

Tänk på att tvätta dina träningskläder ofta, helst efter varje användning. VA!? kanske du tänker, men träningskläderna utsätts för stora mängder svett under ett pass. Svetten och döda hudceller blir en riktig bakterie-cocktail i träningsväskan, inte så kul kanske. Faktum är att denna mix skapar riktigt dålig lukt som är svår att bli av med, svårast av allt är de moderna fuktabsorberade materialen. Köp gärna specialtvättmedel för träningskläder, dessa är anpassade för de speciella materialen i träningskläder och dödar bakterier även på lägre tvättemperaturer. Dessa tvättmedel innehåller inte heller skadliga ämnen som riskerar att absorberas av din hud när du svettas, men trots det, glöm inte att välja extra spolning i tvättprogrammet. Slutligen, träningskläder har inte så lång livslängd. Speciellt inte i de moderna absorberande materialen. När du känner att dom börjar lukta och du inte får bort det, då är det över. Bara att slänga och köpa nytt.

You May Also Like..

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Träna upp hållningen

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning […]

Hitta roliga aktiviteter som tar dig ut i den friska luften

Träning inomhus är väldigt vanligt idag. Utöver hur vanligt det blivit att träna på gym finns det en mängd träning […]