Löpträning

drconstantinwelch Träning

Löpträning är en form av träning som brukar tudela tränande människor. Endera så älskar man träningsformen eller så avskyr man den mer eller mindre. Oavsett vilken grupp man tillhör så är det ett som är säkert att det är en av de allra bästa formerna av träning.Vi tänkte därför skriva lite om löpträning och alternativ hur du kan utföra den på effektivast sätt för dig. Det är inte alla som trivs att springa ute i det fria, då är det skönt att istället kunna ställa sig på ett löpband.

Löpträning i hemmet

Kanske särskilt för dig som är nybörjare kan det vara svårt att hitta motivationen att ta på dig skorna och ge dig ut när höstregnet kommer. Då är det en fördel att kunna löpträna hemma, och för att kunna göra det så måste man införskaffa ett bra löpband. De finns i många olika prisklasser och kan köpas till ett bra pris olika återförsäljare, både i butik och på nätet. Du kan sedan löpa i en behaglig miljö, när du vill. Ett annat alternativ är förstås att gå på gym eftersom det i regel också finns löpband där.

Gå inte ut för hårt

Oavsett var du väljer att löpa är det en utmärkt träningsform som bygger upp din kondition, stärker hjärtat och tränar upp benmusklerna. Om du är otränad och inte har sprungit alls eller på lång tid är det viktigt att du tar det försiktigt till en början. Spring ett par gånger i veckan tills din kropp har hunnit vänja sig. Brosk, vävnader och leder behöver tid på sig för att vänja sig vid den ökade belastningen.En viss smärta gör inget, men gör det för ont är det viktigt att inte överanstränga sig då det kan leda till inflammationer och skador. Ett alternativ kan till och med vara att börja med att promenera, och lägga in några minuters  jogging per pass. Intervallet du joggar kan du sedan öka med fem minuter var tionde pass. För tips om hur du blir en bättre löpare kan du besöka runnersworld.se.

You May Also Like..

Fördelar med cykelträning

Att konditionsträna med cykel utomhus har många positiva effekter på hälsan. Enligt Cykelfrämjandet ger cykling dig exempelvis en ökad prestationsförmåga, […]

För dig som tränar tyngdlyftning

När du tränar tyngdlyftning har du samma behov som i många andra idrotter. Du behöver kunskap, ihärdighet och framför allt […]

Bibehåll din kondition året om

Att träna kondition är en viktig del av din fysiska hälsa. Det handlar om att stärka ditt hjärta och din […]