Optimera dina chanser att bli gravid

admin Hälsa, Träning

Inget är som väntans tider brukar de äldre säga, men det är inte alltid så lätt att bli gravid. Det är mycket som ska stämma för att det ska fungera. Här nedan hittar du några saker som gör det enklare att bli gravid och som kan vara bra att tänka på när det är dags.

God hälsa

Att ha en god hälsa är såklart viktigt vid flera tillfällen, men särskilt när du vill bli gravid. Det ökar definitivt dina chanser och gör processen lättare. Det är också positivt för barnet, då dess risker minskar markant om du har en bra hälsa. Träna regelbundet både innan och under graviditet.

Övervikt

Om du är överviktig och har svårt att bli gravid, kan det hjälpa att gå ned några kilon. Genom att motionera kommer hela systemet igång och du frigör hormoner och sätter igång förbränningen så att du kan maxa din chans att gå ned. Du kommer själv märka av skillnaden är du börjar motionera. För det första kommer du att bli tröttare när du ska sova. Du kommer få en djupare och behagligare sömn som i sin tur ökar på dina må-gott-hormoner.

Sov- och mattider

Regelbundna sov- och mattider kommer också att göra din kropp gott. Det skapar en jämn balans i kroppen som barnen kommer att må bra utav. Ett tips för att du och ditt barn ska få all den näring, vitaminer och mineraler ni behöver är att äta enligt tallriksmodellen.

Något som visat sig vara väldigt avgörande för hur lätt du kan bli gravid är hur pass god form du och kroppen är. Hälsan är A och O, och genom att hålla en god hälsa även under graviditeten kommer du dessutom att må bättre efter att barnet har fötts.

You May Also Like..

Hitta roliga aktiviteter som tar dig ut i den friska luften

Träning inomhus är väldigt vanligt idag. Utöver hur vanligt det blivit att träna på gym finns det en mängd träning […]

Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika intressen. Så även då det kommer till träning, det gäller att hitta den […]

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]