Rätt kläder och utrustning för rätt träning

admin Träning

Oavsett vad man tränar så kommer man så småningom till en nivå där det handlar om att se till att alla detaljer är rätt. Detta gäller allt från kost och sömn till rätt klädesplagg och utrustning.

Det finns alla möjliga typer av träningskläder för tjejer och killar på nätet. Om vi först ser till plagg för underkroppen så har vi allt från tights och shorts till mjukisbyxor och MMA-trunks. Sidor som till exempel Sportamore.se har enorma sortiment med prisvärda träningskläder. Valet av kläder kan påverka både rörelseförmågan och blodcirkulationen, för att inte säga komforten under själva träningen. Först och främst måste du tänka på vart du kommer att befinna dig när du tränar. Är det mestadels på gymmet så behöver du inte oroa dig för att hålla värmen, då räcker det med rymliga och tunna kläder som klarar av svett. Undvik kläder som begränsar din rörelseförmåga eller som blir tunga när de absorberar fukt.

Rätt utrustning hjälper dig träna bättre

Det finns många faktorer som kan slita på både kropp och kläder under träningen, framför allt tunga vikter eller monotona rörelser. Träningshandskar ger dig inte bara ett bättre grepp om eventuella skivstänger, utan de ger dig även ett skydd mot friktionen. Det är vanligt att händerna annars blir valkiga och hårda. Bälten är en annan typ av utrustning som hjälper dig vid hård styrketräning. Dessa hjälper dig se till att ryggen håller sig rak, något som är mycket viktigt vid tunga mark- och styrkelyft.

Även skor och strumpor räknas

Oavsett vad du tränar så kan du hitta skor och sockar som hjälper dig i din träning. Det finns massor av bra skomärken idag som producerar dämpade skor av hög kvalitet. Idag går det att få tag på speciella strumpor som tillverkats av material som andas och inte veckar sig. Se till att tänka på alla detaljer när du tränar.

You May Also Like..

Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika intressen. Så även då det kommer till träning, det gäller att hitta den […]

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]

Träna på vegankost

Vegankosten blir alltmer populära, även de som är allätare kan hitta goda veganrecept som de tillagar då och då. En […]