Ta hand om din kropp efter träning

drconstantinwelch Träning

Vare sig du har styrketränat på gymmet eller sprungit i elljusspåret så bör du ta väl hand om hygienen efteråt. Bakterier sätter sig nämligen gärna på en smutsig kropp, så det är viktigt att du får bort dem. Det räcker inte heller med lite varmt vatten och en billig tvål, utan det finns många steg att följa för bästa resultat.

En välfungerande duschrutin

När du står i duschen är det viktigt att du använder en duschtvål eller olja som rengör din kropp ordentligt. Det gäller även schampo, balsam och möjligen en hårinpackning om du har långt eller slitet hår. Dessa produkter bör även vara anpassade efter dina önskemål och behov både i doft, funktion och känsla.

Efter duschen är det även bra om du smörjer in dig med en bodylotion, att du genomgår en noga utvald hudvårdsrutin för ansiktet, samt att du lägger i en olja eller ett serum i håret. Du måste nämligen återfukta det du precis tvättat, då både vatten och produkterna i sig kan vara uttorkande.

Så ta steget redan idag och köp allt för dusch och bad som du behöver. Ta hand om dig själv även efter du tränat och bli ditt bästa jag. Lycka till!

You May Also Like..

Skaffa bra träningsutrustning till ditt hemma-gym

Att träna och gymma är alltid bra för din hälsa, och kan ofta hjälpa till med att må bättre både […]

Bra att tänka på vid träning

Motionerar du regelbundet och håller dig i form? Eller har du funderat på att röra på dig mer ofta? Oavsett […]

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]