Träna efter ditt förstånd

admin Träning

Att träna efter sitt förstånd innebär att om du på något sätt känner att du inte är frisk nog så ska du inte träna. Det kan vara svårt att ta ett uppehåll om du är förkyld eller har någon annan åkomma. Din kropp behöver vila och återhämtning emellanåt, så är det.

Om du känner dig det minsta krasslig så fundera en extra gång om det är nödvändigt att utsätta kroppen för den extra press det blir vid träning. Vid förkylning så ansträngs hjärtat och din kropp extra mycket vid träning och det medför vissa risker att träna i det tillståndet. På många gym och träningshallar så finns det regler om hur du ska träna vid förkylning eller annan sjukdom. Och om du fått speciella råd från din läkare så bör du följa dessa så att inget händer dig.

Att ha viss kunskap hur man hanterar olika olycksfall kan vara bra för dig om du skulle se någon som mår dåligt eller som sjunker ihop just där du befinner dig, det behöver inte vara på ett gym. Det kan vara en ordentlig ansträngning under ett träningspass och plötsligt så kan det hända något och någon måste ingripa innan medicinsk personal är på plats. Denne någon kan vara du om du besitter den kunskapen.

Så uppmana alla att träna efter sitt förstånd och skulle du känna dig lite krasslig, ta en extra tankeställare om du ska avvakta någon dag med träningen.

You May Also Like..

Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika intressen. Så även då det kommer till träning, det gäller att hitta den […]

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]

Träna på vegankost

Vegankosten blir alltmer populära, även de som är allätare kan hitta goda veganrecept som de tillagar då och då. En […]