Träna efter ditt förstånd

Hzax4ZJ0mj Träning

Att träna efter sitt förstånd innebär att om du på något sätt känner att du inte är frisk nog så ska du inte träna. Det kan vara svårt att ta ett uppehåll om du är förkyld eller har någon annan åkomma. Din kropp behöver vila och återhämtning emellanåt, så är det.

Om du känner dig det minsta krasslig så fundera en extra gång om det är nödvändigt att utsätta kroppen för den extra press det blir vid träning. Vid förkylning så ansträngs hjärtat och din kropp extra mycket vid träning och det medför vissa risker att träna i det tillståndet. På många gym och träningshallar så finns det regler om hur du ska träna vid förkylning eller annan sjukdom. Och om du fått speciella råd från din läkare så bör du följa dessa så att inget händer dig.

Att ha viss kunskap hur man hanterar olika olycksfall kan vara bra för dig om du skulle se någon som mår dåligt eller som sjunker ihop just där du befinner dig, det behöver inte vara på ett gym. Det kan vara en ordentlig ansträngning under ett träningspass och plötsligt så kan det hända något och någon måste ingripa innan medicinsk personal är på plats. Denne någon kan vara du om du besitter den kunskapen.

Så uppmana alla att träna efter sitt förstånd och skulle du känna dig lite krasslig, ta en extra tankeställare om du ska avvakta någon dag med träningen.

You May Also Like..

Bra att tänka på vid träning

Motionerar du regelbundet och håller dig i form? Eller har du funderat på att röra på dig mer ofta? Oavsett […]

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Träna upp hållningen

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning […]