Träna för bättre hälsa

Hzax4ZJ0mj Träning

Träning är en av absolut viktigaste faktorerna om man vill uppnå en god hälsa. Dock innebär inte det att man behöver ligga på gymmet en timme om dagen för att komma i form. 2-3 väl genomförda träningspass i veckan räcker långt om man vill få en avsevärt bättre hälsa.

En sak som är viktig om man vill börja träna är att hitta en träningsform som passar en, annars kommer man förr eller senare att tröttna. Här följer några tips på några olika träningsformer.

Styrketräning

Styrketräning är en träningsform som inte bara är bra för den som vill bygga muskler. Den är också bra för vardagsmotionären eftersom styrketräning stärker skelett och leder samtidigt som hållningen förbättras. Ett bra tips när man styrketränar är att inte köra för långa pass utan intensiva och effektiva. Ett styrkepass bör vara mellan 20-60 minuter.

Löpträning

Vill man förbättra sin kondition och kanske samtidigt bränna fett är löpning den optimala träningsformen. Ett bra mål att ha för sin löpträning kan vara att springa 5 km två gånger i veckan, något som garanterat kommer att ge bra effekt på både kropp och själ.

Yoga

Tvärtemot mot vad många kanske tror så handlar inte yoga bara om att ligga på en matta och andas utan yoga är faktiskt utan alldeles utmärkt träningsform oavsett vilken nivå man ligger på. Yoga har dessutom en rad olika positiva effekter på kroppen, bland annat så minskar muskelspänningar och stress samtidigt som kroppens egna helande mekanismer sätts igång.

You May Also Like..

Bra att tänka på vid träning

Motionerar du regelbundet och håller dig i form? Eller har du funderat på att röra på dig mer ofta? Oavsett […]

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Träna upp hållningen

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning […]