Träna för bättre hälsa

drconstantinwelch Träning

Träning är en av absolut viktigaste faktorerna om man vill uppnå en god hälsa. Dock innebär inte det att man behöver ligga på gymmet en timme om dagen för att komma i form. 2-3 väl genomförda träningspass i veckan räcker långt om man vill få en avsevärt bättre hälsa. En sak som är viktig om man vill börja träna är att hitta en träningsform som passar en, annars kommer man förr eller senare att tröttna. Här följer några tips på några olika träningsformer.

Styrketräning

Styrketräning är en träningsform som inte bara är bra för den som vill bygga muskler. Den är också bra för vardagsmotionären eftersom styrketräning stärker skelett och leder samtidigt som hållningen förbättras. Ett bra tips när man styrketränar är att inte köra för långa pass utan intensiva och effektiva. Ett styrkepass bör vara mellan 20-60 minuter.

Löpträning

Vill man förbättra sin kondition och kanske samtidigt bränna fett är löpning den optimala träningsformen. Ett bra mål att ha för sin löpträning kan vara att springa 5 km två gånger i veckan, något som garanterat kommer att ge bra effekt på både kropp och själ.

Yoga

Tvärtemot mot vad många kanske tror så handlar inte yoga bara om att ligga på en matta och andas utan yoga är faktiskt utan alldeles utmärkt träningsform oavsett vilken nivå man ligger på. Yoga har dessutom en rad olika positiva effekter på kroppen, bland annat så minskar muskelspänningar och stress samtidigt som kroppens egna helande mekanismer sätts igång.

You May Also Like..

Fördelar med cykelträning

Att konditionsträna med cykel utomhus har många positiva effekter på hälsan. Enligt Cykelfrämjandet ger cykling dig exempelvis en ökad prestationsförmåga, […]

För dig som tränar tyngdlyftning

När du tränar tyngdlyftning har du samma behov som i många andra idrotter. Du behöver kunskap, ihärdighet och framför allt […]

Bibehåll din kondition året om

Att träna kondition är en viktig del av din fysiska hälsa. Det handlar om att stärka ditt hjärta och din […]