Träna upp hållningen

admin Hälsa, Tips, Träning

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning och övningar utan även i vardagen. Genom att träna upp din hållning kommer du kunna se förbättringar på många olika håll.

Ett enkelt sätt att kontrollering din hållning är stå upp raklång i den position som känns naturlig och låta en vän titta på dig från sidan. Om de kan dra en lodrät linje som löper genom de följande punkter har du en bra hållning:

  • Just framför fotknölen
  • Knäleden
  • Höftleden
  • Axelleden
  • Ytterörat

Om inte behöver du träna upp din hållning.

Till att börja med finns det hjälpmedel som kan forcera dig i rätt position. Det är ett bra hjälpmedel som får dig att inte falla tillbaka i din gamla hållning. Men det är också bra att göra riktiga övningar som bygger upp de muskler du behövs för en bra hållning.

Det finns en rad olika övningar som kan hjälpa och är värt att arbeta in i ditt träningsschema om du inte redan utför någon av dem. Målet är att du ska naturligt falla in i rätt hållning även när du slappnar av. Men för att nå detta måsta du också ha byggt upp hållningsmusklerna i bland annat bröstryggen, rygg, mage och axlar. Av dessa är bröstryggen det vanligaste som brister för de med dålig hållning och något som många därför bör lägga lite extra fokus på.

You May Also Like..

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Hur ska man tänka med träningskläder

För vissa är träningskläder inte viktigt, det funkar funkar med nån gammal t-shirt och några mjukisbyxor. För andra är träningskläderna […]

Hitta roliga aktiviteter som tar dig ut i den friska luften

Träning inomhus är väldigt vanligt idag. Utöver hur vanligt det blivit att träna på gym finns det en mängd träning […]