Träning efter avklarad graviditet

admin Hälsa, Träning

För någon som relativt nyligen genomgått en graviditet och födsel så brukar det kunna ta ett tag innan man kan komma igång och träna. Även när man efter en tid känner sig bättre så ska man dock vara försiktig när det kommer till träningsupplägget, som från början bör vara väldigt skonsam och lagom återuppbyggande för kroppen.

För någon som nyligen genomlidit en födsel så är chanserna stora att denna tagit hårt på kroppen. Detta behöver självfallet inte alltid vara en realitet, men man kan ändå utan att ljuga påstå att det ofta kan se ut på detta sätt. Efter en födsel är det bland annat vanligt att en nybliven mor kan lida av allt ifrån fortsatt smärta med foglossning samt problem med delade magmuskler och liknande problem.

För den som tidigt vill komma igång och träna gäller det därför att vara oerhört lyhörd på kroppens signaler. Om något känns ont eller underligt under någon träningsövning så kan detta bero på att man inte är helt redo eller tränar på ett felaktigt sätt. Är man osäker bör man alltid kontakta läkare och därefter rådfråga exempelvis en personlig tränare på gymmet så att denna kan ge en ett upplägg som är utformat efter ens egna behov.

You May Also Like..

Hitta roliga aktiviteter som tar dig ut i den friska luften

Träning inomhus är väldigt vanligt idag. Utöver hur vanligt det blivit att träna på gym finns det en mängd träning […]

Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika intressen. Så även då det kommer till träning, det gäller att hitta den […]

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]