Träning efter avklarad graviditet

Hzax4ZJ0mj Hälsa, Träning

För någon som relativt nyligen genomgått en graviditet och födsel så brukar det kunna ta ett tag innan man kan komma igång och träna. Även när man efter en tid känner sig bättre så ska man dock vara försiktig när det kommer till träningsupplägget, som från början bör vara väldigt skonsam och lagom återuppbyggande för kroppen.

För någon som nyligen genomlidit en födsel så är chanserna stora att denna tagit hårt på kroppen. Detta behöver självfallet inte alltid vara en realitet, men man kan ändå utan att ljuga påstå att det ofta kan se ut på detta sätt. Efter en födsel är det bland annat vanligt att en nybliven mor kan lida av allt ifrån fortsatt smärta med foglossning samt problem med delade magmuskler och liknande problem.

För den som tidigt vill komma igång och träna gäller det därför att vara oerhört lyhörd på kroppens signaler. Om något känns ont eller underligt under någon träningsövning så kan detta bero på att man inte är helt redo eller tränar på ett felaktigt sätt. Är man osäker bör man alltid kontakta läkare och därefter rådfråga exempelvis en personlig tränare på gymmet så att denna kan ge en ett upplägg som är utformat efter ens egna behov.

You May Also Like..

Bra att tänka på vid träning

Motionerar du regelbundet och håller dig i form? Eller har du funderat på att röra på dig mer ofta? Oavsett […]

Hudvård och träning

För de kvinnor som gärna tränar på morgonen eller lunchen kan det vara lite stressigt att hinna med hudvård och […]

Träna upp hållningen

Hållningen är kanske inte något vi tänker väldigt mycket på. Men korrekt hållning har många implikationer för inte bara träning […]