Träning efter avklarad graviditet

admin Hälsa, Träning

För någon som relativt nyligen genomgått en graviditet och födsel så brukar det kunna ta ett tag innan man kan komma igång och träna. Även när man efter en tid känner sig bättre så ska man dock vara försiktig när det kommer till träningsupplägget, som från början bör vara väldigt skonsam och lagom återuppbyggande för kroppen.

För någon som nyligen genomlidit en födsel så är chanserna stora att denna tagit hårt på kroppen. Detta behöver självfallet inte alltid vara en realitet, men man kan ändå utan att ljuga påstå att det ofta kan se ut på detta sätt. Efter en födsel är det bland annat vanligt att en nybliven mor kan lida av allt ifrån fortsatt smärta med foglossning samt problem med delade magmuskler och liknande problem.

För den som tidigt vill komma igång och träna gäller det därför att vara oerhört lyhörd på kroppens signaler. Om något känns ont eller underligt under någon träningsövning så kan detta bero på att man inte är helt redo eller tränar på ett felaktigt sätt. Är man osäker bör man alltid kontakta läkare och därefter rådfråga exempelvis en personlig tränare på gymmet så att denna kan ge en ett upplägg som är utformat efter ens egna behov.

You May Also Like..

Att tänka på vid träning

Att träning är bra för hälsa det är nog de flesta medvetna om, ibland kanske inte kroppen orkar med utan […]

Detaljer efter viktnedgång

För dem som har varit gravt överviktiga är det svårt att se till detaljerna. I början är det bra att […]

Skivstångsövningar alla borde prova

Skivstången är ett långt mer mångsidigt redskap än många först tror. När man ser denna kanske man omedelbart tänker på […]