Verktyg på ett professionellt gym

admin Hälsa, Träning, Tyngdlyftning

På ett riktigt gym ska det finns flera olika sortens verktyg, båda för variation och för säkerhet. Och ska det vara ett gym där folk kan lyfta tungt, är båda dessa saker extra viktig. 

Uppvärmningsmaskiner

Man kan inte bara ha en massa hantlar i lokalen. Att värma upp kroppen innan man styrketränar är viktigt för hälsan och säkerheten. Om man inte värmer upp innan man lyfter, ökar risken att man skadar musklerna. Därför borde det alltid finns någon typ av uppvärmningsredskap för besökarna att använda. Det kan vara en crosstrainer, ett löpband eller bara ett urval av hopprep.

Säkerheten

Lyfter man tungt för att bli stark eller för att få stora muskler, ökar riskerna med tränandet. Man tar i tills kroppen är nära bristningsgränsen. Det kan hända oväntade saker under ett träningspass, så det är lika bra att gymmet är beredd även om gymmaren inte är det. Första hjälpen-lådor ska finnas nära till hands för personal och kunder.

En annan viktig sak som vi anser ska finnas på fler företag (och allmänna platser) är en hjärtstartare. Vi har talat om hjärt- och lungräddning tidigare: när man får plötsligt hjärtstopp måste räddningen påbörjas inom en minut eller mindre för att chanserna ska vara så goda som möjligt.

Att köpa in denna livsviktiga maskin på gymmet innebär att ni och era kunder kan rädda liv om det oväntade faktiskt händer.

Nybörjare välkomna

Ett bra gym gör inte skillnad på nybörjare eller veteran: alla ska vara välkomna. Se till att detta syns i ert utbud. Även om gymmet ska vara riktad mot tyngdlyftare, måste man börja någonstans. Ge kunden en chans att växa på ert gym och bli en tyngdlyftare. Ha alltid vikter och hantlar i lättare vikter och uppåt. Köp inte bara in de värsta och tyngsta som ni kan hitta.

You May Also Like..

Med träning som yrke

För somliga blir träning mer än något man gör för att må bättre eller utmana sig själv. En del känner […]

Träna på vegankost

Vegankosten blir alltmer populära, även de som är allätare kan hitta goda veganrecept som de tillagar då och då. En […]

Att tänka på vid träning

Att träning är bra för hälsa det är nog de flesta medvetna om, ibland kanske inte kroppen orkar med utan […]